• mancs_head_08
  • mancs_head_07
  • mancs_head_06
  • mancs_head_05
  • mancs_head_01

Bevetések

Újra emberéletet mentettünk!

Sződligeti otthonból 2015.08.12. délután 18 órakor eltűnt 70 éves férfi keresésére érkezett riasztás 21 órakor a Pest megyei rendőrségről a Kutyákkal az Életért Alapítvány ügyeleti számára. A hatékony kommunikáció eredményeként a térségben lévő mentőkutyás egységek is azonnal értesítve lettek az eltűnésről.

 

Viharkárok

A tegnapi vihart követően kaptuk a felkérést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a kárhelyszínek jelzésének címmel történő pontosítása volt a feladatunk. 5 autóval a III., IV., XV., X., XI. és XIV. kerületben dolgoztunk.

 

Hétvégi személykeresések

A hétvégi embert és kutyát próbáló hőségben többször, több helyen volt szükség a mentőkutyák munkájára. Tápiógyörgye, Várpalota és Tápiószőlős: ezek azok a városok ahol a nyomkövető és területkutató kutyák segítettek eltűnt hozzátartozók hazatalálásában.

 

Eltűnt személy keresése Gödöllőn

Június 16-án, kedden a délutáni órákban érkezett a Kutyákkal az Életért Alapítványhoz a felkérés egy eltűnt 30 éves nő keresésére. A gyors kommunikáció eredményeként a riasztást követően 30 perc múlva a helyszínen voltak a csapatok: KÉA Pannon csoportja, S.O.S. Mentőkutyás Egyesület, Mancs a Kézben Egyesület. A rendőrség nyomkövető (mantrailing) kutyájával együtt vizsgáltuk át a kijelölt területet. Az eltűnt nő nem tartózkodott a keresési területen, másik városból került elő sértetlenül.

 

Eltűnt személy keresése Pázmándon

Rescue 24-től érkezett a megkeresés egy Pázmándi eltűnéssel / személykereséssel kapcsolatban… A reggeli eligazítást követően megkezdődött a területkutatás… A résztvevő csapatok hatékony munkájának köszönhetően gyorsan meglett az eltűnt, az életét már sajnos nem lehetett megmenteni.

 

Újabb sikeres személy keresés!

A Pest-megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletéről 2015. 02. 15-én délután érkezett a KÉA-hoz a riasztás, miszerint Gödöllőn, az idősek otthonából eltűnt egy 78 éves férfi! A mentőkutyás csapatok közötti gyors kommunikációnak köszönhetően rövid időn belül a helyszínre érkezett több mentőkutyás egység is. Hozzáértő rendőri irányítással megkezdődött a személy felkutatása, aki rövid idő elteltével épségben meglett Fickónak, Plavecz Katalinnak és Gránicz Csabának (B.M.A.) köszönhetően.

 

Eltűnt férfi keresése Dobogókőn

Pest megyei rendőrségtől érkezett a felkérés eltűnt férfi keresésére Dobogókőn. Ismét jól vizsgázott a mentőkutyás csapatok közötti kommunikáció.

 

Eltűnt idős férfi keresése Szadán

Tegnap este a két hete aláírt szakmai együttműködés keretein belül kaptuk a riasztást, hogy Szadán eltűnt egy idős férfi. Kutyás csapataink azonnal útnak indultak és elsőként érkeztünk a helyszínre, ahol a rendőrség, polgárőrség és az intézmény dolgozói már várták a segítséget.

 

Eltűnt személy keresése Tökölön

Tegnap délelőtt (2014. 06. 23.) a Rescue 24-től érkezett egy Tökölön eltűnt személy keresésére felkérés. A mentőkutyás és személy kereső csapatok kivételes csapatmunkáról és segítségnyújtásról tettek tanúbizonyságot, sötétedésig tartott a keresés óriási területet kutattak át a csapatok. Az eltűnt néni sajnos eddig nem került elő.

 

Eltűnt személy felkutatás, Jászberény

Egyesületünk újabb személykeresésen vett részt Jászberény határában 2014.04.13-án / our association was cooperating in searching missing people around Jászbereny in 13.04.2014 Tájékoztatás. Kérjük változtatás nélkül átvenni. Eltűnt személy felkutatás, 2014.04.13. Jászberény – 8 életmentő és kutyás kereső egység, 51 fő részvételével, kutyák bevonásával – az Eltűnt Személyekért Egyesület első szervezésében, jászberényi eltűnt személy felkutatására. http://www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/246381

 

Eltűnt idős férfi keresése

2014. április 1-2, Fót Eltűnt 61 éves férfi keresésre riasztották a mentőkutyás csapatokat.