• mancs_head_08
  • mancs_head_07
  • mancs_head_06
  • mancs_head_05
  • mancs_head_01

Egyesület

Küldetésünk: 
Segíteni a bajbajutottakon személykereső mentőkutyákkal, tanítani a fiatalokat az állatvédelemre és a felelősségteljes kutyatartásra, népszerűsíteni az önkéntes munkát, építeni a társadalmi szerepvállalást.
 
Célunk:
Minél több eltűnt személy felkutatása, minél több élet megmentése. Mindezt rendszeres tréningekkel, jól megtervezett felkészüléssel alapozzuk meg. Mind a tréningeken, mind az éles bevetéseken professzionális felszereléseket használunk, a képzésben pedig figyelemmel kísérjük a legújabb módszereket. Eközben soha nem tévesztjük szem elől kutyáink fizikai és mentális terhelhetőségét, mindent elkövetünk, hogy négylábú társaink a lehető legjobbat kapják mindenből!
 
Rólunk: 
Egyesületünk 2007-ben alakult, de tagjaink közül sokan már jóval korábban a mentőkutyák képzésével foglalkoztak más keretek között. Jelenlegi összetételében a csapat nagyjából 5 éve dolgozik együtt, néhány tagunk évtizedes kutyakiképzői múlttal rendelkezik, és közülünk szinte mindenki rendelkezik önkéntes tűzoltó vizsgával. (A tanfolyamon sok olyan fogást, technikát tanítanak a tűzoltóknak, amelyeket mi a mentések során alkalmazhatunk.) Bevetéseink során időnként szükség van alpin-technikai ismeretekre is, amit a tréningeken illetve a gyakorlatokon igyekszünk magas szinten elsajátítani.
Csapatunk magját 30 mentőkutya-vezető, 15 nemzetközi vizsgával rendelkező mentőkutya és 10 képzés alatt álló, fiatal mentőkutya alkotja. Természetesen munkánk során segítségünkre vannak azok a tagjaink is, akiknek nincs saját kutyájuk, ők biztosítják a stabil műszaki hátteret a tréningekhez, valamint az éles bevetésekhez.

mak_hu_web

 

Név: Mancs a Kézben Egyesület
Székhely: 2039-Pusztazámor Gárdonyi Géza utca 23.
Adószám: 19333250-1-13
Nyilvántartási szám: 05-02-0064475 (Miskolci Törvényszék)

 

Elérhetőségeink:
            pawinhands@gmail.com
mobil: +36/30/511-73-10
           +36/30/921-90-52