• mancs_head_08
  • mancs_head_07
  • mancs_head_06
  • mancs_head_05
  • mancs_head_01

Viszlát, Mangó! Köszönünk mindent!

RIP MangoMANGO🖤

2008 – 2020.🖤😢

Rom MRT – 2013, 2015, 2017

Világbajnokság Romkutatás 5. hely

Sok-sok kiemelkedően sikeres emelt szintű rom-
és területkutató vizsga

Számtalan sikeresen zárult éles keresés,
amelynek végén emberéleteket mentett

A HUNOR K9, a magyar állam nehéz minősítesű mentőcsapatának oszlopos tagja

 

 

Akik személyesen nem ismerték, az eredményei kapcsán hallhattak róla, azonban MANGO számunkra sokkal több volt az eredményeinél: a társunk volt. A mindig tettre, munkára, játékra kész mali, akinek az eltűnt emberek megkeresése ugyanúgy nem feladat volt, mint ahogyan a labda vagy hurka megkeresése sem. Azon kevés kutyák közé tartozott, akik számára életforma volt a munka. Minden pillanatban készen állt az életmentésre.

Szívszorító arra gondolni, hogy többé nem tréningezhetünk vele, nem halljuk kitartó, határozott ugatását, amely minden a fáradhatatlan keresése végén felhangzott. Nem láthatjuk többé jellegzetes, kóborkutyás járását, amely mindig mosolyt csalt arcunkra. Rá számíthattunk éjjel és nappal, bármikor megmentette a csapatot, mindig elszántan és optimistán vetette bele magát a munkába. Mindegy volt, mi a feladat: bemutatót tartani ovisoknak, idős embereket keresni és életet menteni az éjszaka közepén, a romon megmutatni a kezdőknek, hová juthatnak el szorgos gyakorlással, kihozni a labdát a Dunából, megkeresni az erdőben a tréningezés közben elveszett hurkát vagy csak együtt lenni velünk a csapatos vacsora közben…

Diával Ti egyek voltatok, Ti voltatok az álompár, együtt jóban-rosszban, napsütésben-fagyban. Kiegészítettétek és segítettétek egymást, mi pedig irigyeltünk titeket. A kitartásotokat, a hiteteket, az eredményeiteket. Szerettünk volna olyanok lenni, mint Ti. Mert tökéletes párost alkottatok.

MANGO tökéletes volt. MANGO csapattag volt.

MANGO… hiányzol és mindig hiányozni fogsz a mindennapjainkból!

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó

RIP Mangó RIP Mangó RIP Mangó